| Νοσταλγία!! | |
|
+4noisette coursaros patatoula tdjm 8 απαντήσεις |
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
tdjm Συντονιστής
Αριθμός μηνυμάτων : 371 Ηλικία : 55 Registration date : 24/09/2007
| Θέμα: Νοσταλγία!! Δευ Οκτ 22, 2007 12:01 pm | |
| Δεν ξέρω τι με έπιασε ,αυτό το σαββατοκύριακο. 'Ηταν μάλλον που ήμουν άρρωστη και είχα ανάγκη από στοργή..Που λέτε λοιπόν με έπιασε μια νοσταλγία για τα παλιά...Οχι όμως για διάφορα παλιά, αλλά για γεύσεις από τα παλιά. Θυμήθηκα τον παππού μου , που με πήγαινε πιτσιρίκι στον Κρίνο για λουκουμάδες ,ξέρετε εκεί κάτω στην Αιόλου και ήταν τόσο έντονη η θύμηση ,που σχεδόν μύριζα την κανέλλα . Τι την μύριζα...μου την έσπασε την μύτη. Κατεβαίναμε που λέτε με τον παππού Σάββατο πρώι ,για ψώνια στην αγορά και τσουπ πήγαινα και εγώ μαζί του ,δήθεν για να τον βοηθήσω . Περισσότερο για τους λουκουμάδες πήγαινα ,που ήξερα ότι θα ακολουθήσουν μετά. Τσούκου ,τσούκου λοιπόν το λεωφορείο , κατεβαίναμε Χαλκοκονδύλη και μετά με τα πόδια εώς την Αθηνάς, ψωνίζαμε τα χρειαζούμενα και μετά παίρναμε την Αιόλου για το γνωστό μαγαζί... Σαν χάνος χάζευα τον μάστορα που τους έφτιαχνε . Μια μερίδα λουκουμάδες με μπολικη κανέλλα για μένα και έναν γλυκύ βραστό με μπόλικες φουσκάλες για τον παππού. Μονοκοπανιά τους κατέβαζα...πάντα ,αλλά στον τελευταίο σταματούσα ,λυπόμουν να τον φάω...γιατί μαζί μ αυτόν θα τελείωνε και η μαγεία. Και μετά ερχόταν το παγωμένο νεράκι....μετά την γλύκα των λουκουμάδων ήταν βάλσαμο στην γλώσσα το παγωμένο νερό. Υστερα από το πουθενά ,μου ήρθε στο μυαλό , το ψωμί της γιαγιάς μου από το χωριό.Αυτό με το προζύμι ,το ψημένο στο ξυλόφουρνο...άλλη υπέροχη ανάμνηση αυτή. Θυμάμαι την γιαγιά να ζυμώνει ,ολόκληρη ιεροτελεστία...και γύρω από την σκάφη ένα κάρο κουτσούβελα..να περιμένουμε να τελειώσει.. Γιατί ξέραμε πως από εκείνο το ζυμάρι ,θα βγαίνανε τα κουλουράκια μας πρώτα πρώτα και αυτά θα σκεπάζονταν με τα υφάσματα για να φουσκώσουν πρώτα από τα άλλα και πρώτα θα εμπαιναν και στο φούρνο ,για να βγουν αχνιστά και να τα κάνουμε νααααα με τυρί και ντομάτα ...Τα φέρνω στο νου μου και μου τρέχουν τα σάλια.. Τι με έπιασε....? Σκεφτόμουν , τελικά τι πράγμα είναι αυτές οι θύμησες , εκεί που νομίζεις ότι έχεις ξεχάσεις , τσουπ...ξεπετιούνται μπροστά σου και σε τυλίγουν με ένα αίσθημα αγάπης και γαλήνης. Σκεφτόμουν και κοιτούσα , τον πιτσιρικά. Μεταξύ μας ,τον λυπόμουν λίγο...που ο παππούς του δεν θα τον πάει ποτέ στον Κρίνο και η γιαγιά του δεν θα του φτιάξει ψωμί ζυμώτο στο ξυλόφουρνο.Στεναχωριόμουν που μεγαλώνει αλλιώς......και δεν είμαι σίγουρη αν θα έχει κάποτε κι αυτός σαν και μένα μνήμες γεύσεων.... Υγ Το βράδυ θα του φτιάξω λουκουμάδες!!! | |
|
| |
patatoula Διαχειριστής
Αριθμός μηνυμάτων : 10694 Ηλικία : 50 (Τόπος) Από : το 3ο χωράφι αριστερά Registration date : 22/09/2007
| Θέμα: Απ: Νοσταλγία!! Δευ Οκτ 22, 2007 1:10 pm | |
| χμμμμ!!!Καλη μου, το παιδι θα εχει μνημες γευσεων. Μπορει να μην ειναι απο τον παππου και την γιαγια αλλα θα ειναι οι δικες σου... Της μανουλας τους!!! ααααααα και τωρα που λεω για εσενα! εχω ηδη δυο γευσεις σου... το λικερ σπιτι σου και εκεινη την ζεστη σουπα στον καλαμο... Ποτε θα επαναλαβουμε;;; | |
|
| |
tdjm Συντονιστής
| Θέμα: Απ: Νοσταλγία!! Δευ Οκτ 22, 2007 2:08 pm | |
| οσονούπω...μόνο που αυτήν την φορά τα είναι κοτόσουπα!!! | |
|
| |
coursaros Συντονιστής
Αριθμός μηνυμάτων : 15001 Ηλικία : 51 (Τόπος) Από : καμωμένος Registration date : 23/09/2007
| |
| |
patatoula Διαχειριστής
Αριθμός μηνυμάτων : 10694 Ηλικία : 50 (Τόπος) Από : το 3ο χωράφι αριστερά Registration date : 22/09/2007
| Θέμα: Απ: Νοσταλγία!! Τρι Οκτ 23, 2007 7:31 am | |
| | |
|
| |
Επισκέπτ Επισκέπτης
| Θέμα: Απ: Νοσταλγία!! Τρι Οκτ 23, 2007 12:33 pm | |
| |
|
| |
tdjm Συντονιστής
| Θέμα: Απ: Νοσταλγία!! Τρι Οκτ 23, 2007 12:48 pm | |
| | |
|
| |
noisette Συντονιστής
Αριθμός μηνυμάτων : 506 Ηλικία : 45 Registration date : 24/09/2007
| Θέμα: Απ: Νοσταλγία!! Τρι Οκτ 23, 2007 1:12 pm | |
| - tdjm έγραψε:
- Πολύ ωραίες φωτογραφίες!
Και εμένα μου άρεσαν οι φωτογραφίες αλλά και το άρθρο σου tdjm. Οι λουκουμάδες είναι αδυναμία και παίρνω κάποιες φορές που γυρίζω από την δουλεία από την Πανεπιστημίου στους λουκουμάδες " Αιγαίον" . Παλία έφτιαχνα και εγώ...τώρα έχω κανταντήσει "αηδία" από την βαρεμάρα! | |
|
| |
paraponaki Πατάτα Φούρνου
Αριθμός μηνυμάτων : 478 Ηλικία : 52 (Τόπος) Από : ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Registration date : 12/10/2007
| |
| |
coursaros Συντονιστής
Αριθμός μηνυμάτων : 15001 Ηλικία : 51 (Τόπος) Από : καμωμένος Registration date : 23/09/2007
| Θέμα: Απ: Νοσταλγία!! Τετ Οκτ 24, 2007 6:07 pm | |
| Πανέμορφες φωτογραφίες halla.... Όσο για την απο πάνω μου.. που αποκαλεί την μικρή μου αδελφή κολόγρια, έχω να πω μόνο ένα... τς τς τς τς | |
|
| |
boulitsa Πατάτα Βραστή
Αριθμός μηνυμάτων : 51 (Τόπος) Από : Eντός, εκτός κι επι ταφτά Registration date : 24/09/2007
| Θέμα: Απ: Νοσταλγία!! Πεμ Οκτ 25, 2007 12:47 pm | |
| A ρε κορίτσι. Εμείς προλάβαμε κάποια αγνά πράγματα. Τούτα εδώ τα φουκαριάρικα σε λίγο θα ψάχνουν το κουμπί on-off σε οτιδήποτε αγγίζουν... | |
|
| |
patatoula Διαχειριστής
| Θέμα: Απ: Νοσταλγία!! Πεμ Οκτ 25, 2007 12:50 pm | |
| - boulitsa έγραψε:
- A ρε κορίτσι. Εμείς προλάβαμε κάποια αγνά πράγματα. Τούτα εδώ τα φουκαριάρικα σε λίγο θα ψάχνουν το κουμπί on-off σε οτιδήποτε αγγίζουν...
λες να γινει και στο σεξ αυτο;;; | |
|
| |
tdjm Συντονιστής
| Θέμα: Απ: Νοσταλγία!! Πεμ Οκτ 25, 2007 12:54 pm | |
| - boulitsa έγραψε:
- A ρε κορίτσι. Εμείς προλάβαμε κάποια αγνά πράγματα. Τούτα εδώ τα φουκαριάρικα σε λίγο θα ψάχνουν το κουμπί on-off σε οτιδήποτε αγγίζουν...
Πες τα boulitsa!! Και θα πιστεύουν πως για όλα υπάρχει ένα κουμπί το delete!!! | |
|
| |
noisette Συντονιστής
Αριθμός μηνυμάτων : 506 Ηλικία : 45 Registration date : 24/09/2007
| Θέμα: Απ: Νοσταλγία!! Κυρ Οκτ 28, 2007 10:08 pm | |
| - coursaros έγραψε:
- Πανέμορφες φωτογραφίες halla....
Όσο για την απο πάνω μου.. που αποκαλεί την μικρή μου αδελφή κολόγρια, έχω να πω μόνο ένα... τς τς τς τς Αδελφούλη ευχαριστώ για την συμπαράσταση | |
|
| |
Ioanna Πατάτα Βραστή
Αριθμός μηνυμάτων : 87 Ηλικία : 51 (Τόπος) Από : Θεσσαλονίκη Registration date : 25/09/2007
| Θέμα: Απ: Νοσταλγία!! Δευ Νοε 05, 2007 8:53 am | |
| Φανταστικες οι φωτο σου καμια φορα νιωθω πως εχω ζησει σ εκεινη την εποχη (μη γελατε καλε) ή ισως να ηθελα....με ξενερωνει η τωρινη. Δεν εχει ντιπ ρομαντισμο....ντιπ ανθρωπιας....ντιπ για ντιπ γενικως! Ετσι κι εγω οταν παιρνω κανα ντιβιντι να δω ....προτιμω να ειναι ταινια εποχης...! Αχ....τα πα! | |
|
| |
Miss Piggy Πατάτα Φούρνου
Αριθμός μηνυμάτων : 467 Ηλικία : 45 (Τόπος) Από : Όδος Χωράφια, Νούμερο Αγκάθια Registration date : 23/11/2007
| Θέμα: Απ: Νοσταλγία!! Παρ Νοε 23, 2007 10:46 pm | |
| | |
|
| |
| Νοσταλγία!! | |
|