Οι
Φλασιές ειναι το αγαπημένο μου κομμάτι εδω.
Δε ξέρω γιατι, απλά νιώθω καλά εδω, οτι μπορώ να εκφραστώ χωρίς παρεξήγηση. Και να σκεφτείς οτι τα ειχα κόψει τα φόρουμ επι χρόνια.
Ενα πολύ καλό που βρίσκει κανεις στο Διαδίκτυο ειναι οτι υπάρχουν γωνιές όπου μπορεί να εκφράσει κάτι που του ήρθε στο μυαλό και μάλιστα να ξέρει οτι εστω και 2-3 άτομα θα το διαβάσουν κι ίσως προκύψει και καλή κουβέντα μεσα απο τα σχόλια. Και πολύ γέλιο.
Λες, "εγω θα το πώ κι ας πούνε οτι θέλουν για μενα ...".
Μερικές φορές μπορεί και να αισθανθείς ηλίθιος μετά. Παίζει και να είσαι.
Ομως το λες, το γράφεις δηλαδή και σου φεύγει ενα βάρος.
Σου ήρθε κατακούτελα, σου βγήκε επειδη ηταν καιρό μεσα σου και ηταν ωρα να βγει, βγήκε, ούφφφφ το είπες !
Για χ,ψ,β λόγους δεν θες ή δεν μπορείς να πεις αυτο που θες σε κάποιον ζωντανά, απο κοντά, σε επαφή, με μιλιά, με ακούμπημα, με βλέμμα, το λες εδω.
Οκ δεν ειναι το ίδιο, ξέρω.
Μα επίσης δεν ειναι το ίδιο να ακούς μουσική στο youtube με το να εισαι σε ρεμπετάδικο με καλή παρέα. Δεν ειναι το ίδιο το να βλέπεις βιντεάκια με το να πάς θέατρο, σινεμά, σε μιά παράσταση με παρέα.
Δεν ειναι το ίδιο να διαβάζεις για την ζωή με το να ζείς την ίδια την ζωή.
Το Ιντερνετ δεν υποκαθιστά την πραγματικότητα και συχνά μετατρέπεται σε μια άλλη σφαίρα πραγματικότητας όπου οι διαστάσεις των πραγμάτων μεταλάσσονται άλλοτε σε καλύτερες κι άλλοτε σε χειρότερες απ οτι πράγματι ειναι.
Ειναι πιο εύκολο συχνά να γράψεις κάτι παρά να το πείς, μα ειναι φορές που δεν πρέπει να γράφουμε κάτι που δεν θα λέγαμε απο κοντά ειδικά προς ανθρώπους που γνωρίζουμε προσωπικά και εντός και εκτός διαδικτύου.
Πέρα απο συμπάθειες και αντιπάθειες εντός ή εκτός, παραμένουμε άνθρωποι, ο καθένας με τα καλά του και τα άσχημά του. Καλή ανάγνωση χρειάζεται για να κατανοήσουμε τον άλλον οταν γράφει κάτι και το διαβάζουμε, γιατι δεν υπάρχει το βλέμμα, η μυρωδιά, το χρώμα.
Πρέπει να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε γιατι το γραψε, πώς σκεφτόταν, τι θέλει να πεί.
Ακόμα κι αν πρόκειται για μία φλασιά !
Ετσι μου ρθε ρε παιδί μου, θέλω ενα χώρο να το πώ !
Δικαίωμα στην φλασιά για όλους, τώρα !